Saturday, November 29, 2008

Film på gymnasiet

Så er jeg lige blevet opdateret om film på gymnasiet. Det vigtigste er nok lån fra CFU, her har vi abonnement for et år. Spillefilm er til låns og dokumentarfilm og tvudsendelser kan beholdes for 10 kr pr stk. Det er så muligt at opbygge sit eget bibliotek på skolens bibliotek. Poster vil blive produceret af CFU, så de kan lægges i skolens base. Søg i CFU's base.

Filmstriben, her har vi gratis adgang dette skoleår. herefter skal betales ca 2000 om året i ab. P.t. er der ca 440 film, det øges med ca 100 om året, halvdelen ældre film fra Statens Filmcentral. Få spillefilm.


Dernæst kunne man overveje DR/Gymnasium, den har vi pt en prøveadgang til indtil april 2009. Den er ret dyr. Her kan man se korte klip fra film vist i TV. Se blandt andet noget om Manhattan projektet, Berlinmuren, Golfstrømmen, Spansk kultur osv. Lærerne kan få koden ved henvendelse til skolens biblotekar via Lectio.
DR i gang med at digitalisere deres arkiv via Det Digitale Kulturarvsprojekt. Her er det mest universiteterne man har planer om samarbejde med. Bonanza er en del af projektet.
Desuden har jeg hørt lidt om Copydan og Filmlicens.dk, problemerne med ophavsret m.m. Men Det lyder, som om fremtiden måske vil byde på samarbejde mellem nogle af disse udbydere. Det hele har jeg hørt om på en konference på KUA nov. 2008.

No comments: