Tuesday, May 27, 2008

Filmstriben

Skolen har adgang til filmstriben dette og næste skoleår på alle pc'ere på skolen. Lige nu er der mere end 350 kort- og dokumentarfilm fra Det danske Filminstitut.
Se f.eks den Oscar-nominerede kortfilm: Valgaften. Varer 12 minutter.

Thursday, May 22, 2008

Videnskab.dk




Den 21.april åbnede portalen: Videnskab.dk. Inspiration fra det norske forskning.no, der har eksisteret siden 2002.

Portalen vil bringe populært formidlet videnskabsstof, der kan bruges i undervisningen, dækker bredt fra humaniora til naturvidenskab og teknik


Wednesday, May 21, 2008

SPOT festival i Gladsaxe

Gladsaxe Hovedbibliotek arrangerer i samarbejde med Musikbibliotek.dk og SPOT festivalen i Århus en udendørs live-koncert på Gladsaxe Rådhusplads onsdag 4. juni kl. 17.
Til koncerten optræder Mads Langer, Susanna og Ingrid Olava:
Danske Mads Langer udgav i 2006 sit debutalbum, "Attention Please" på Copenhagen Records. Det er det melankolske og melodiøse udtryk som er i højsædet hos den 23-årige sanger, der er blevet beskrevet som en chillout-udgave af Radiohead og Muse. Langer fik masser af airplay, specielt på singlen 'Breaking News', i både ind- og udland.

Lyt til Mads Langer på Myspace
Lån hans debut cd på biblioteket, eller download hans musik på netmusik.dk

Friday, May 02, 2008

Netlydbog.dk

Spring reserveringskøen over på de populære lydbøger og lyt til "Drageløberen" eller "Blekingegadebanden", når du har tid og lyst.

Netlydbog er en ny service der netop er blevet lanceret af bibliotekerne. Her kan du låne en lydbog på nettet og lægge på din MP3-afspiller, eller du kan vælge at lytte til den via streaming, dvs du hører bogen via nettet på din egen pc. For at bruge servicen skal du være registreret som låner på et af de 11 biblioteker, der er med i ordningen.


Kender du netmusik.dk? Det er samme slags service fra bibliotekerne. Her kan du hente musik og noder.


inspireret af: Biblioteket Aalborghus Gymnasium